![]() ![]() |
6 Aug 2005, 12:00
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 348 Dołączył: 31.07.04 Skąd: Gliwice Użytkownik nr: 2969 Jabber ID: vanbastek//uaznia.net |
CYTAT(michalj @ 6 Aug 2005, 11:47) Heh, też na to wpadłem. Przywróciłem to tak jak było, teraz mam znowu pakiety z -mt. Znalazłem bibliotekę libqt-mt.so.3 w /usr/lib, więc daję KOD $ ./configure --qtdir=/usr Configuring qca-tls ... Verifying Qt 3.x Multithreaded (MT) build environment ... fail There was an error compiling 'conf'. Be sure you have a proper Qt 3.x Multithreaded (MT) build environment set up. One possible reason is that you don't have libqt-mt.so.3 installed in /usr/lib/. No jak nie ma jak jest //dodane qca-tls dodałem przez apt teraz ten sam problem mam z qca 1.0 Ten post został edytowany przez vanbastek: 6 Aug 2005, 13:38 |
6 Aug 2005, 15:57
|
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 348 Dołączył: 31.07.04 Skąd: Gliwice Użytkownik nr: 2969 Jabber ID: vanbastek//uaznia.net |
a znalzłem conieco qt3, jest w /usr/share/qt3
dostałem namiary na qca 1.0 w .deb, więc juz mam teraz pora na psi KOD vanbastek@nrg:~/workshop/src/psi-pedrito-2005-03-13/psi$ ./configure --prefix=/usr Configuring Psi ... Verifying Qt 3.x Multithreaded (MT) build environment ... fail There was an error compiling 'conf'. Be sure you have a proper Qt 3.x Multithreaded (MT) build environment set up. This means not just Qt, but also a C++ compiler, the 'make' command, and any other packages necessary to compile C++ programs. See conf.log for details. z --qtdir=/usr/share/qt3 tez nie działa, standart od paru godzin, chyba mam zwałowane Qt zawartość conf.log KOD /usr/share/qt3/bin/moc conf.cpp -o conf.moc g++ -c -pipe -Wall -W -O2 -D_REENTRANT -DX11_INC='"/usr/X11R6/include"' -DX11_LIBDIR='"/usr/X11R6/lib"' -DX11_LIB='"-lXext -lX11 -lm"' -DCC='"gcc"' -DQT_NO_DEBUG -DQT_THREAD_SUPPORT -DQT_SHARED -I/usr/share/qt3/mkspecs/default -I. -I/usr/include/qt3 -I/usr/X11R6/include -o conf.o conf.cpp make: g++: Polecenie nie znalezione make: *** [conf.o] Błąd 127 nie wiem co to jest ten moc ale istnieje u mnie (jako dowiązanie) ja wogóle nic nie wiem //dodane A teraz juz wiem. Kilka godzin nerwów bo z g++ było cos nieteges miałem zainstalowane jakieś g++ z cyferkami (nie chce mi się teraz dokładnie sprawdzać) doinstalowałem g++ bez cyferek i zadziałało Ten post został edytowany przez vanbastek: 6 Aug 2005, 16:10 |
8 Aug 2005, 09:28
|
|||
|
Nie wytrzyma bez forum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Admin Postów: 1885 Dołączył: 25.02.04 Użytkownik nr: 2451 Jabber ID: patryk//patryk.net |
Program "moc" przerabia pliki źródłowe Qt-style na standardowe ANSI C++, stąd potrzebowałeś także kompilatora C++.
--------------------
|
||
8 Aug 2005, 18:31
|
|
|
CYTAT(psz @ 8 Aug 2005, 09:28) Program "moc" przerabia pliki źródłowe Qt-style na standardowe ANSI C++, stąd potrzebowałeś także kompilatora C++. Aha A tak poza tematem to różne dystrybucje różnie te składniki nazywają. O ile pamiętam to w mandarynie miałem gcc-cpp |
8 Aug 2005, 22:22
|
|
![]() Autor builda Psi-Daisy, Super Moderator http://psi-im.org/forum/ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Super Moderator Postów: 1556 Dołączył: 25.09.04 Skąd: Legionowo k. Warszawy Użytkownik nr: 3199 Jabber ID: michal.jazlowiecki//chrome.pl |
gcc-cpp to jest (a przynajmniej kiedyś był) preprocesor do plików C/C++. A kompilator C++ jest w gcc-g++.
-------------------- Michał Jazłowiecki (michalj)
![]() Psi Forum & Wiki Moderator :: Forum JabberPL.org Moderator :: Psi-Daisy Author |
9 Aug 2005, 01:20
|
|
|
|
14 Aug 2005, 06:02
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 19.03.05 Użytkownik nr: 3814 Jabber ID: celafon//chrome.pl |
Witam wszystkich,
moze jeszcze ktos bedzie w stanie mi pomoc. Wlasciwie nie jest to problem - ale po kompilacji na ubuntu, plik wykonywalny psi ma rozmiar okolo 80 MB Czy to normalne? (jestem pewny ze nie Wydaje mi sie, ze wskazowka moze byc fakt, ze w czasie konfiguracji skrypt nie znajduje KDE (ostatnia linijka). Ale wszystko sie kompiluje OK. Czy ktos sie z tym spotkal wczesniej? pozdrawiam, Bartek aha, dodam jeszcze, ze klient dziala. |
14 Aug 2005, 08:55
|
|
![]() Nie wytrzyma bez forum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 1817 Dołączył: 07.03.04 Skąd: home:Ciechanów univ:Warszawa Użytkownik nr: 2469 Jabber ID: machekku//uaznia.net |
Spróbuj potraktować plik wykonywalny psi poleceniem 'strip'.
-------------------- |
15 Aug 2005, 15:57
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 19.03.05 Użytkownik nr: 3814 Jabber ID: celafon//chrome.pl |
|
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2 September 2010, 18:20 |
Hosting: Jogger.pl