![]() ![]() |
20 Dec 2005, 09:25
|
|
![]() Nie wytrzyma bez forum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Admin Postów: 2372 Dołączył: 14.01.04 Skąd: Wejherowo Użytkownik nr: 2374 |
CYTAT(jabberowiec) mam problem z transportem GG. Przeszukałem Internet i nic nie Błąd autoryzacji to wina błędnie przeprowadzonej rejestracji przez Gajima. Rowiązania są dwa: do rejestracji w transporcie gg użyć innego klienta lub wysłać z konsoli xml:znalazłem. Może Pan zna rozwiązanie tego problemu Mianowicie po rejestracji transportu GG, kiedy próbuje się połączyć dostaje komunikat "Kontakt <<gg.jabber.autocom.pl>> cofnął Ci autoryzację". Numer GG i hasło są na pewno dobre. Mój klient to Gajim, a system Ubuntu GNU/Linux. KOD <iq type="set" to="gg.jabber.autocom.pl" id="aadda" > <query xmlns="jabber:iq:register"> <username>#######</username> <password>#######</password> </query> </iq> gdzie za gg.jabber.autocom.pl wstawiamy adres transportu gg, za ###### w pobliżu username wstawiamy numerek, a w pobliżu password oczywiście hasło - co powinno spowodować poprawną rejestrację. Ten post został edytowany przez kg: 20 Dec 2005, 09:26 -------------------- To co napisałem powyżej, to tylko moja prywatna opinia ;)
Konweter GG->Jabber - Sprawdź mnie ;) Pożywka dla pająków: Jabber Forum, Forum Jabber, Jabber, Zamki dmuchane Jakby ktoś szukał - jestem na chrome.pl pod nickiem jak na forum, ale najszybciej można mnie złapać pisząc PM na forum. |
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2 September 2010, 18:24 |
Hosting: Jogger.pl