![]() ![]() |
20 May 2007, 14:08
|
|
|
Sporo już napisał... ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 161 Dołączył: 07.05.04 Użytkownik nr: 2666 Jabber ID: cenebris//jabber.cz |
Witam,
ze względu na nagłe zakończenie działalności serwera chrome.pl chciałbym poinformować o możliwości kontynuacji biegu serwera poprzez przejęcie go przez zespół jabbim.cz . Zespół ten obecnie zajmuje się prowadzeniem ogromnego serwera i ma doświadczenie w przejmowaniu (przejęcie niedziałającego serwera jabber.cz zajęło mu jedną dobę). Byłaby to możliwość dla użytkowników, jak nie stracić swoje rostery oraz jidy z domeny chrome.pl . Oczywiście wszystko zależy od zespołu chrome.pl . -------------------- |
20 May 2007, 14:46
|
|
|
Ooo! Trochę się rozpisał! ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 90 Dołączył: 17.11.05 Użytkownik nr: 4432 |
Pytanie, czy aby to jest możliwe technicznie, znaczy przenosiny bazy z jabberd2'a do ejabberda.
PS Może lepszy byłby bardziej polski serwer, ja do jabbim.cz mam duże pingi ;p -------------------- =====
Deprecated, please talk to DeSnajpa |
20 May 2007, 14:57
|
|
|
Sporo już napisał... ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 161 Dołączył: 07.05.04 Użytkownik nr: 2666 Jabber ID: cenebris//jabber.cz |
Przeniesienie db nie będzie problemem, a co do pingów - tak, polski serwer byłby lepszy pod tym względem, ale osobiście korzystam z jabbim.cz od bardzo dawna i żadnych problemów z tego powodu nie zauważam (Kraków).
-------------------- |
20 May 2007, 16:11
|
|
|
Niepohamowany gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Super Moderator Postów: 628 Dołączył: 09.02.07 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 5743 Jabber ID: jabluszko//jabluszko.org (via xiaoka.com) |
Czy przejmiecie (planujecie) przejąć także serwer wirtualne, które stały pod chrome.pl?
smoku hostował chyba trochę ich (mnie na pewno >:D) Pozdrawiam, JabLuszko -------------------- JabLuszko | Przejście z GG na XMPP/Jabbera, to jak przejście z IE na FireFox-a/Operę czy Chrome.To naturalna kolej rzeczy dla osób ceniących sobie wygodę i bezpieczeństwo. |
| -zenek- |
20 May 2007, 16:20
|
|
Gość |
Czy przejmiecie (planujecie) przejąć także serwer wirtualne, które stały pod chrome.pl? smoku hostował chyba trochę ich (mnie na pewno >:D) Pozdrawiam, JabLuszko Niestety to akurat nie będzie (na razie? Chyba jeszcze przez dłuższy czas) możliwe, ponieważ Jabbim korzysta z ejabberd, który potrzebuje restartu dodawając nowe domeny. Na razie w ogółe nie wiadomo, czy do przejęcia dojdzie, ponieważ nie można się skontaktować ze Smoku... W każdym razie wkrótce będziemy mieli działającą domenę jabbim.pl |
| -Social- |
20 May 2007, 20:20
|
|
Gość |
Witam kiedy bedzie dzialajaca domena jabbim.pl i czy wspieracie transport gg ?
|
| -zenek- |
20 May 2007, 20:36
|
|
Gość |
|
| --wariat-- |
20 May 2007, 22:38
|
|
Gość |
Hej, hej ... ale mam nadzieję nie automagicznie? No offence, ale ja sobie nie życze transferowania mojego rostera gdziekolwiek... chyba mi wolno?
|
20 May 2007, 23:07
|
|
![]() Ooo! Trochę się rozpisał! ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 102 Dołączył: 27.06.04 Użytkownik nr: 2848 Jabber ID: avantar//chrome.pl |
Wszyscy tu gadu-gadu (...) o przejeciu i kontynuowaniu chrome.pl, a nie wiadomo nawet czy jeszcze jest baza, czy moze smoku w ataku zlosci wszystkiego nie wykasowal
-------------------- | Kimi no te de kirisaite tooi hi no kioku wo ... |
| Manga no Ten Team - http://mnt.glt.pl | | Profession - National Alchemist | |
20 May 2007, 23:26
|
|
![]() Rozkręca się... ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 37 Dołączył: 06.01.07 Użytkownik nr: 5677 Jabber ID: nob//hct.pl |
...
Ten post został edytowany przez bm9ib2r5: 20 May 2007, 23:49 |
21 May 2007, 00:37
|
|||
|
Nie wytrzyma bez forum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Admin Postów: 1885 Dołączył: 25.02.04 Użytkownik nr: 2451 Jabber ID: patryk//patryk.net |
Hej, hej ... ale mam nadzieję nie automagicznie? No offence, ale ja sobie nie życze transferowania mojego rostera gdziekolwiek... chyba mi wolno? Dokładnie, gdy zamykał się uptime-project.net autorzy nie zdecydowali się powierzyć bazy danych komuś innemu z obaw o wykorzystanie haseł oraz adresów e-mail w niecnych celach. --------------------
|
||
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2 September 2010, 18:22 |
Hosting: Jogger.pl