![]() ![]() |
18 Sep 2007, 15:00
|
|
![]() Administrator serwera jabster.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Admin Postów: 1102 Dołączył: 02.07.04 Skąd: Kraków Użytkownik nr: 2872 Jabber ID: zbyszek//jabster.pl |
Przykro mi to zakomunikować ale do odwołania nie zostają wyłączone oba transporty Gadu-Gadu, nie wyłączenie spowodowane jest ogólną chęcią użytkowników do pozostania w kontakcie z ludźmi korzystającymi z sieci Gadu-Gadu.
Jest to tym bardziej przykre że z naszych transportów korzystało blisko 50 tysięcy użytkowników, CYTAT zasadniczo zmieniłem treść tego wpisu, powinienem go poprostu usunąć jednak dla pozostawię go dla potomnych. Dyskusja toczyła się w związku z zablokowaniem naszych transportów u operatora GG, sprawa rozwiązała się jednak pomyślnie...
-------------------- |
18 Sep 2007, 15:30
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 16.08.07 Użytkownik nr: 6096 |
|
18 Sep 2007, 16:12
|
|
![]() Początkujący ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 30.07.06 Skąd: /dev/random Użytkownik nr: 5164 Jabber ID: miecio//jabber.org |
A może podobnie jak w przypadku blokady transportu tlena na chrome.pl wystraczy napisać jakąś petycje czy coś, w każdym razie jakoś grupowo zareagować.
[EDITED] Myślicie że transporty na innych serwerach tez gg będzie blokować? Ten post został edytowany przez miecio: 18 Sep 2007, 16:26 -------------------- Pzdr. Miecio Linux registered user #438962
|
| -koras- |
18 Sep 2007, 16:27
|
|
Gość |
No trudno. Ważne, że jabber działa. Transport gg, można zawsze zewnętrzny podpiąć i po kłopocie;)
|
| -Moomin- |
18 Sep 2007, 16:45
|
|
Gość |
CYTAT najwyższa pora olać GG na dobre - czego sobie i Wam życzę. Gratuluję. Używam Jabbera od ponad czterech lat, z tego od około roku na serwerze jabber.autocom.pl. I zniechęciłem się do Waszego serwera. Przesiadkę na nową domenę mogę zrozumieć, ale usunięcie transportu GG nie. 99% moich znajomych korzysta bezpośrednio lub pośrednio z GG, a ja nie mam zamiaru rezygnować ze znajomych tylko i wyłącznie po to, by móc korzystać z ideologicznej sieci Jabbera. Samo Gadu Gadu jest w porządku (wady posiada klient GG). Ale oczywiście zawsze znajdzie się ktoś narzekający. Żegnam. Przesiadam się na inny serwer. |
18 Sep 2007, 16:48
|
|
![]() Ooo! Trochę się rozpisał! ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 102 Dołączył: 04.01.05 Skąd: Elblag Użytkownik nr: 3523 Jabber ID: fangir/jabster.pl |
A mozliwe jest wlaczenie w okreslonej godzinie transportu gg w celu wyeksportowania kontaktow? Podobnie jak przedmowac wiekszosc "moich" korzystaja z padu padu
-------------------- |
18 Sep 2007, 17:29
|
|
![]() Administrator serwera jabster.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Admin Postów: 1102 Dołączył: 02.07.04 Skąd: Kraków Użytkownik nr: 2872 Jabber ID: zbyszek//jabster.pl |
CYTAT najwyższa pora olać GG na dobre - czego sobie i Wam życzę. Gratuluję. Używam Jabbera od ponad czterech lat, z tego od około roku na serwerze jabber.autocom.pl. I zniechęciłem się do Waszego serwera. Przesiadkę na nową domenę mogę zrozumieć, ale usunięcie transportu GG nie. 99% moich znajomych korzysta bezpośrednio lub pośrednio z GG, a ja nie mam zamiaru rezygnować ze znajomych tylko i wyłącznie po to, by móc korzystać z ideologicznej sieci Jabbera. Samo Gadu Gadu jest w porządku (wady posiada klient GG). Ale oczywiście zawsze znajdzie się ktoś narzekający. Żegnam. Przesiadam się na inny serwer. bye. szkoda dyskusji. -------------------- |
18 Sep 2007, 17:31
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 14 Dołączył: 11.07.07 Skąd: Minsk Mazowiecki Użytkownik nr: 6028 Jabber ID: thorin//jabster.pl |
A czy ktos moze komunikowal sie z operatorem gg w tej sprawie? ja jestem ciekaw co odpowiedza...
|
18 Sep 2007, 17:34
|
|
A mozliwe jest wlaczenie w okreslonej godzinie transportu gg w celu wyeksportowania kontaktow? Podobnie jak przedmowac wiekszosc "moich" korzystaja z padu padu kontakty masz w rosterze. btw: kilka osób zgłaszało mi ponadto że: 1) mają zablokowane numerki gg 2) kadu nie loguje się do gadu. w związku z powyższym oznajmiam koniec transportu do sieci Gadu-Gadu na serwerach: jabber.autocom.pl oraz jabster.pl, i ucinam dyskusje: transport już nigdy nie powróci. Niech jabber - jabberem w końcu będzie! Osoby chcące korzystać z gg namawiam do pożegnania się z jabberem i zainstalowanie sobie klienta gg i po sprawie. -------------------- |
18 Sep 2007, 17:39
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 16.08.07 Użytkownik nr: 6096 |
Myślicie że transporty na innych serwerach tez gg będzie blokować? Możliwe, że to początek walki Gadu-Gadu z użytkownikami nie korzystającymi z oryginalnych klientów. W ten sposób nic nie zdziałają, jedynie pogorszą swoją sytuację... Żegnam. Przesiadam się na inny serwer. Również pozdrawiam. |
18 Sep 2007, 17:46
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 14 Dołączył: 11.07.07 Skąd: Minsk Mazowiecki Użytkownik nr: 6028 Jabber ID: thorin//jabster.pl |
w związku z powyższym oznajmiam koniec transportu do sieci Gadu-Gadu na serwerach: jabber.autocom.pl oraz jabster.pl, i ucinam dyskusje: transport już nigdy nie powróci. Niech jabber - jabberem w końcu będzie! Osoby chcące korzystać z gg namawiam do pożegnania się z jabberem i zainstalowanie sobie klienta gg i po sprawie. Czemu tak drastyczna decyzja ze juz nigdy? Ja chetnie sie przesiade na jid na stale - ale tak pozbawiac 50tys userow transportu? |
18 Sep 2007, 18:00
|
|
nie ja ich pozbawiłem dostępu do gg. ja realizuję politykę serwera która zawsze była priorytetem: dostarczanie stabilnych usług. dostęp do gg przestał być stabilny (podobnie jak transporty sms i pare innych wcześniej - sorry prawda jest brutalna - trzeba pisać kod do takich rzeczy z uwzględnieniem dużych obciążeń - transport - nie pisze o jggtrans choć i on jest daleki od ideału - kod pisany na kolanie nie będzie w stanie wytrzymać setek tysięcy połączeń dziennie)a gdyby ktoś nie wiedział lub nie potrafił wyobrazić jak wygląda roster bez gadu gadu to służę przykładem mojego:
-------------------- |
18 Sep 2007, 18:11
|
|
|
Autor komunikatora kf ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 172 Dołączył: 30.12.03 Skąd: Katowice+Kraków Użytkownik nr: 2330 Jabber ID: el.pescado//histeria.pl |
CYTAT najwyższa pora olać GG na dobre - czego sobie i Wam życzę. Gratuluję. Używam Jabbera od ponad czterech lat, z tego od około roku na serwerze jabber.autocom.pl. I zniechęciłem się do Waszego serwera. Przesiadkę na nową domenę mogę zrozumieć, ale usunięcie transportu GG nie. 99% moich znajomych korzysta bezpośrednio lub pośrednio z GG, a ja nie mam zamiaru rezygnować ze znajomych tylko i wyłącznie po to, by móc korzystać z ideologicznej sieci Jabbera. Samo Gadu Gadu jest w porządku (wady posiada klient GG). Ale oczywiście zawsze znajdzie się ktoś narzekający. Żegnam. Przesiadam się na inny serwer. No bardzo nam przykro ale jabber nigdy nie był klientem GG. Mam wrażenie, że twoje rozczarowanie się bierze z niezrozumienia tego faktu. Ponadto przeczytaj uważnie pierwszy post - transport zostaje wyłączony przez to że jest blokowany przez GG. Więc mówienie "Samo Gadu Gadu jest w porządku" jest co najmniej niemądre. W każdym razie, z tego co ja zrozumiałem to pretensje to można mieć so SMS Express. Powiedziałem. |
18 Sep 2007, 18:27
|
|
![]() Początkujący ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 30.07.06 Skąd: /dev/random Użytkownik nr: 5164 Jabber ID: miecio//jabber.org |
Ja niewątpliwie dopóki pozostanie jakikolwiek transport gg będę z gg kozystał... dla znajomych, którzy nie chce jabbera bo nie.... a co do stwierdzenia ze samo gg jest spoko... to IMHO i protokół i klient jest do d*** (nie będę przytaczał argumentów bo każdy chyba wie o co mi chodzi).
[EDITED] Oczywiście rozumie decyzje admina ponieważ to administratorzy serwerów gg doprowadzili do zamknięcia tego najstabilniejszego transportu. Ten post został edytowany przez miecio: 18 Sep 2007, 18:32 -------------------- Pzdr. Miecio Linux registered user #438962
|
18 Sep 2007, 19:04
|
|
|
Sporo już napisał... ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 247 Dołączył: 25.11.05 Skąd: (Poznań|Dziwnów), Polska Użytkownik nr: 4450 Jabber ID: minio//uaznia.net |
CYTAT Niech jabber - jabberem w końcu będzie! Osoby chcące korzystać z gg namawiam do pożegnania się z jabberem i zainstalowanie sobie klienta gg i po sprawie. Oj zaraz GG -- są jeszcze multikomunikatory do których uzywania gorąco zachęcam. W każdym razie, z tego co ja zrozumiałem to pretensje to można mieć so SMS Express. Oni już od dłuższego czasu nazywali się Gadu-Gadu Spółka z.o.o., a jakoś od tegorocznej wiosny Gadu-Gadu S.A. CYTAT(miecio) Ja niewątpliwie dopóki pozostanie jakikolwiek transport gg będę z gg kozystał... dla znajomych, którzy nie chce jabbera bo nie.... Patrz wyżej -- Jabber nie jest multikomunikatorem, w przeciwieństwie do wielu innych. Ten post został edytowany przez Minio: 18 Sep 2007, 19:05 -------------------- |
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2 September 2010, 18:22 |
Hosting: Jogger.pl