![]() ![]() |
13 Nov 2009, 17:18
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 13.11.09 Użytkownik nr: 7351 Jabber ID: skx//skxpl.eu.org |
Witam,
Mam problem między Pidginem i Hosted.im, gdzie ostatnio zacząłem hostować xmpp dla dwóch domen. Domena1.pl działa elegancko i bez błędów: z kont w tej domenie mogę komunikować się z użytkownikami w domenie, spoza domeny, ale w hosted.im, no i ze światem, nawet z gmailowcami. Natomiast z kont w drugiej domenie (skxpl.eu.org, jeśli komuś by się chciało wpisy sprawdzić) mogę tylko rozmawiać z użytkownikami z tej samej domeny lub z innych domen, ale w hosted.im, próba wysłania wiadomości do użytkowników innych serwerów kończy się błędem 404: KOD XMPP Message Error Message delivery to skx213@gmail.com failed: (Code 404) Co to oznacza? Kto kogo nie może odnaleźć? |
13 Nov 2009, 17:44
|
|
|
Niepohamowany gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Super Moderator Postów: 628 Dołączył: 09.02.07 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 5743 Jabber ID: jabluszko//jabluszko.org (via xiaoka.com) |
Czy autoryzowałeś swój własny kontakt w GMailu?
Jakbyś nie pamiętał - GMail ma *inną* politykę i kontakty BEZ autoryzacji NIE mogą pisać do Ciebie. Czasami jest to błąd 503, czasami 404 (z tego co widzę). Spróbuj autoryzować konto skx//skxpl.eu.org na koncie GMailowski skx213@gmail.com i sprawdź czy wtedy wiadomości nie chodzą Pozdrawiam, Ten post został edytowany przez JabLuszko: 13 Nov 2009, 17:45 -------------------- JabLuszko | Przejście z GG na XMPP/Jabbera, to jak przejście z IE na FireFox-a/Operę czy Chrome.To naturalna kolej rzeczy dla osób ceniących sobie wygodę i bezpieczeństwo. |
14 Nov 2009, 15:46
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 13.11.09 Użytkownik nr: 7351 Jabber ID: skx//skxpl.eu.org |
Z konsoli xmpp problem wygląda tak:
KOD <message type='chat' id='purple30cb044b' to='skx213@gmail.com'> <active xmlns='http://jabber.org/protocol/chatstates'/> <body>ping</body> </message> <message from='skx213@gmail.com' to='skx@skxpl.eu.org/24050030271258126626653407' type='error' id='purple30cb044b'> <active xmlns='http://jabber.org/protocol/chatstates'/> <body>ping</body> <error code='404' type='cancel'> <remote-server-not-found xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-stanzas'/> </error> </message> i chyba nie polega na autoryzacji. |
5 Feb 2010, 03:22
|
|
|
Niepohamowany gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Super Moderator Postów: 628 Dołączył: 09.02.07 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 5743 Jabber ID: jabluszko//jabluszko.org (via xiaoka.com) |
Tak dla potomnych:
Sprawdzić czy kiedyś nie korzystało się z Google Apps i nie zostawiło włączonej usługi Chat. -------------------- JabLuszko | Przejście z GG na XMPP/Jabbera, to jak przejście z IE na FireFox-a/Operę czy Chrome.To naturalna kolej rzeczy dla osób ceniących sobie wygodę i bezpieczeństwo. |
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 September 2010, 09:13 |
Hosting: Jogger.pl