![]() ![]() |
6 Feb 2010, 16:11
|
|
![]() Rozkręca się... ![]() ![]() Grupa: Miłośnik żarówek Postów: 53 Dołączył: 24.01.10 Użytkownik nr: 7444 |
Witam, moje menu, które pokazuje się po wciśnięciu PPM na nazwie serwera wygląda tak:
![]() Chciałbym aby obok napisu "Awatar" i "Administracja" pojawiły się wybrane przezemnie ikonki. Wiem, że definiuje się je w danym dla zestawu ikon pliku icondef.xml ale nie mam pojęcia co wpisać: KOD <icon> <x xmlns='name'> ---TUTAJ--- </x> <object mime='image/png'>mojaikonka.png</object> </icon> Any idea? //JabLuszko: Poprawiłem. Edycja nazwy tematu jest dostępna tylko przy opcji "Pełna Edycja", domyślnie jest ustawiona "Szybka Edycja", która tego nie zawiera. //Dzięki, JabLuszko, chyba jestem ślepy Ten post został edytowany przez wojtek.xmpp: 6 Feb 2010, 16:56 |
17 Feb 2010, 21:43
|
|
|
Niepohamowany gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Super Moderator Postów: 628 Dołączył: 09.02.07 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 5743 Jabber ID: jabluszko//jabluszko.org (via xiaoka.com) |
Muszę Cię zmartwić - przejrzałem najnowszy kod Psi (prosto z git'a) i z tego co widzę w przypadku Awatarów nie ma tam ikonki.
KOD File: src/contactlistaccountmenu.cpp setAvatarAction_ = new QAction(tr("Set Avatar"), this); connect(setAvatarAction_, SIGNAL(triggered()), SLOT(setAvatar())); adminMenu_ = menu->addMenu("&Admin"); Działające XML Console: xmlConsoleAction_ = new IconAction(tr("&XML Console"), this, "psi/xml"); connect(xmlConsoleAction_, SIGNAL(triggered()), SLOT(xmlConsole())); Pozostaje Ci modyfikacja kodu źródłowego, dorobienie kilkunastu literek i kompilacja. EDIT: No to może edycja nazwy tematów nie jest dostępna dla zwykłych śmiertelników - dawno nie widziałem tego skryptu z poziomu zwykłego usera, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Ten post został edytowany przez JabLuszko: 17 Feb 2010, 21:46 -------------------- JabLuszko | Przejście z GG na XMPP/Jabbera, to jak przejście z IE na FireFox-a/Operę czy Chrome.To naturalna kolej rzeczy dla osób ceniących sobie wygodę i bezpieczeństwo. |
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 September 2010, 08:55 |
Hosting: Jogger.pl